Historien om Goalkeeper

Lars og Didrik etter 13k på ladestien. En jogga med vektbelte, en ble svett.

Lars og Didrik etter 13k på ladestien. En jogga med vektbelte, en ble svett.

Goalkeepers historie begynner med at Lars i mange år hadde et ønske om å gå ned i vekt, men som for mange var det ikke lett å endre vanene til en sunnere livsstil. Han hadde prøvd både dietter og treningsprogram mange ganger, men de varte kun et par uker før han mistet motivasjonen og gikk tilbake til gamle rutiner med usunn mat og stillesitting.

Løsningen for Lars kom da han og to venner, Erik Ivar og Ole forpliktet seg til å møtes på treningssenteret tre ganger i uken. På et halvt år gikk Lars ned 25kg.

Denne lærdommen fikk Lars til å tenke på hvordan han kunne dele denne treningsmotivasjonen med flere.

I begynnelsen gikk treningsutfordringene over Facebook og Lars holdt kontrollen over hvem som hadde trent i regneark på PC-en. Pengene vennene til Lars satset på at de skulle trene vippset de direkte til han. Flere og flere ble med i utfordringer og da Lars plutselig hadde 10 000kr på konto som tilhørte hans trenende venner, forsto han at det var på tide å oppskalere og å stifte bedrift, dermed var Goalkeeper AS født.

Toppidrettsutøver Didrik Tønseth jobbet samtidig med en idé som skulle gjøre det lønnsomt å trene, ikke bare for kroppen, men også for lommeboka. Lars og Didrik møttes gjennom felles bekjente og under en joggetur rundt på 13k rundt Ladestien bestemte de seg for å slå ideene sammen.

Lars fikk også tidlig med seg Trym og Otto, Trym er tidligere toppidrettsutøver på snowboard og lidenskapelig opptatt av logging, evaluering og forbedring av egen aktivitet. Otto har stålkontroll på datasikkerhet og kan få alle slags databaser til å snakke sammen.

Sammen med resten av teamet og med støtte fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet utvikler vi en tjeneste som til nå har gitt 350 personer både treningsmotivasjon og innmari gode tilbud og det er bare starten. Målet er å gi hele verden et ekstra dytt opp av sofaen!